Українцям, які хочуть заробити на своїх заощадженнях, варто звернути увагу на високі ставки за депозитами у гривні; тим же, хто не впевнений у завтрашньому дні, - зберігати кошти в іноземній валюті. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив генеральний директор аналітичного центру «Бест» Валерій Гладкий.

«В Україні потихеньку зменшується попит на купівлю валюти, а отже, негативні очікування знижуються. Після девальвації відсоткові ставки в гривні за депозитами залишилися досить високими, тому в національній валюті можна зберігати свої гроші тим, хто хоче заробити. Зараз основний пік девальвації ми вже пройшли, але що буде далі, сказати складно, час покаже», - сказав Гладкий.

При цьому експерт зазначив, що надійніше все ж зберігати свої заощадження в іноземній валюті, зокрема, в доларах та євро.

«Стан банківської системи можна оцінити, як помірно стабільний. Поки не видно системних ризиків, які б загрожували їй. За прогнозами на сьогодні, фінансова система країни повинна бути відносно стабільною до кінця літа», - каже директор аналітичного центру, відзначаючи складність прогнозування, адже на економічну ситуацію має великий вплив військово-політичне становище в країні.

Нагадаємо, Ощадбанк запускає нову рекламну кампанію, покликану переконати клієнтів залишати гроші на депозитах у національній валюті.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200