Рейдерський напад на будинок екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова в супроводі озброєних бойовиків був організований такою собі Гайде Різаєвою, що видає себе за біженку з Криму та активістку Майдану.

9 червня, ближче до вечора, автомобільний кортеж з Різаєвою, переселенцями з Криму та східних регіонів України, в супроводі невідомих у чорних масках і камуфляжах з написом «Самооборона Майдану» прибув у село Дмитрівка Київської області, пише видання «Известия».

Різаєва та її підопічні спробували потрапити всередину будинку, де живуть батьки колишнього віце-прем'єра України. А коли їм не відчинили, почали ламати ворота. Перелякані сусіди спробували пояснити майданівцям, що опального чиновника тут давно немає - в будинку колись жили його батьки з бабусею і брат, а зараз маєток пустує. Але люди, що приїхали, були категорично налаштовані захопити будинок колишнього в.о. прем'єр-міністра, мотивуючи це необхідністю негайного розселення біженців.

Зупиняти непрошених «гостей» довелося силою: озброєна охорона, яка чергувала в маєтку, викликала на підмогу міліцію, і тільки тоді самооборонівці принишкли. Щоправда, діалогу з ними у представників Києво-Святошинської райдержадміністрації, які приїхали розібратися в ситуації, не вийшло. Від пропозиції чиновників розселити біженців у довколишніх селах ті відмовилися, пояснивши, що насправді їм... є де жити (більшість із них знайшли притулок у Межигір'я). А сьогоднішній візит до будинку Арбузова - це, мовляв, просто акція протесту, щоб звернути увагу влади на проблеми переселенців зі східної України і Криму».

Між тим сама ініціатор акції вже зуміла привернути до себе увагу «Земляцтва кримських татар у Києві», що представляє в столиці інтереси кримських біженців. Як з'ясувалося, раніше Різаєва активно займалася збором і подальшим привласненням засобів для вимушених переселенців. Після ж галасу, що виник довкола цієї справи, ініціативна кримчанка, вочевидь, вирішила переключитися на рейдерство.

Як повідомляв ForUm, десятки озброєних людей намагалися потрапити на територію домоволодіння батьків екс-першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова 9 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121
Теги