Події на сході України - вже не АТО, а громадянська війна. Таке переконання у коментарі Forum'у висловив народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль.

«Ми щодня отримуємо оперативні зведення МВС про події в Україні. Луганськ і Донецьк - це щось страшне. АТО вже немає, є громадянська війна. І це треба визнати», - сказав він.

Москаль підкреслив, що ніхто не хоче брати на себе відповідальність за проведення АТО. «Хто керує операцією? Я не знаю, може, це засекречено? Генералів у нас більше, ніж в НАТО, а розумних - майже немає», - сказав він.

Крім того, політик переконаний, що в Донецькій та Луганській областях мають нести службу професіонали, а не спецбатальйони, правовий статус яких досі не визначений.

«З професіональними терористами і найманцями ми боремося художньою самодіяльністю», - сказав він.

Москаль додав, що правоохоронцям доведеться розібратися з тим, як діяли представники тих чи інших батальйонів.

За словами політика, АТО ризикує затягнутися до зими.

«І що тоді робити? Взуття немає, одягу немає, їсти нічого буде, тому що кожного дня економічні показники катастрофічно падають», - каже нардеп.

Москаль вважає, що виправити ситуацію можна, помінявши керівників АТО.

«Якщо люди не вміють, не хочуть або бояться, їх не повинно бути в АТО, їх треба прибрати. Також потрібно максимально мобілізуватися і закрити кордон з РФ, тоді не буде нового притоку грошей, зброї та сили, і нові призначенці наведуть там лад», - переконаний він.

У той же час політик проти введення військового стану на сході.

«Який військовий стан? Ви знаєте, що на Західній Україні скоро настрої будуть як у Донецьку. Хто був на похоронах - той другом Києва ніколи не стане, а щодня засідання ВР починається з хвилини мовчання. Ми перетворилися на похоронну команду, а по всій країні похорони, похорони, похорони. Це не додає довіри до центральної влади», - підсумував політик.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1290