Президент України Петро Порошенко розраховує, що бойові дії на сході країни будуть припинені вже цього тижня.

«Пропонується обговорити деталі мирного плану Президента, який повинен бути запропонований вже цього тижня. Крім того, відповідно до тих рішень, які сьогодні ухвалить РНБО, буде запропоновано припинення вогню, як початку реалізації мирного плану Президента», - сказав він, відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони України в понеділок.

Президент висловив надію, що це вдасться зробити вже цього тижня.

У той же час Глава держави наголосив, що час, відведений на дії щодо припинення вогню, буде обмежений, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Буде безвідповідально сьогодні втягуватися в затяжний переговорний процес, тому що нам не потрібні переговори заради переговорів», - зазначив Президент.

При цьому Порошенко додав: «Нам сьогодні вкрай необхідно вийти на режим, коли з одного боку ми зможемо гарантувати безпеку всім, хто живе у Донецьку та Луганську, зможемо гарантувати захист від мародерства. Ми можемо і будемо сприяти процесу роззброєння, за яким буде рішення щодо амністії або захисту від кримінальної відповідальності тих осіб, які не скоїли тяжких злочинів».

Нагадаємо, Порошенко в інавгураційній промові виклав свій мирний план врегулювання ситуації на Донбасі. План передбачає роззброєння всіх, хто незаконно взяв у руки зброю, амністію, забезпечення коридору для відходу російських найманців і широкий мирний діалог, а також дострокові місцеві вибори на Донбасі та пакет економічних реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом