Німецька компанія пропонує Україні купувати природний газ за ціною близько 300 доларів за 1 тис. кубометрів.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання Кабінету Міністрів повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Наразі ціни в ЄС, незважаючи на відстань транзиту і великі витрати ВАТ «Газпром» на постачання газу в ці країни, є набагато нижчими, ніж ті ціни, на яких наполягає російська сторона», - сказав він.

Він повідомив, що німецька компанія пропонує українським споживачам, у тому числі і «Нафтогазу», купувати природний газ за ціною 300 дол. за 1 тисячу кубометрів.

«Не думаю, що будь-яка європейська компанія робитиме такі пропозиції собі на шкоду. Тому це фактичне підтвердження того, що ринкові ціни на газ набагато нижчі, ніж пропонує нам «Газпром», - сказав він.

При цьому Коболєв не уточнив назви німецької компанії.

Нагадаємо, сьогодні, 16 червня, ВАТ «Газпром» зменшив постачання газу в Україну до нуля.

Крім того, компанія звернулася в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до НАК «Нафтогаз України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 млрд дол.

У свою чергу Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подала позов на «Газпром».

Українська економіка сьогодні має розпочати підготовку до введення надзвичайного стану в енергетичному секторі, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Між тим, Україна звернулася до Єврокомісії з пропозицією збільшити реверс європейського газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом