Україна звернулася до Єврокомісії з пропозицією збільшити реверс європейського газу.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання Кабінету Міністрів повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«НАК «Нафтогаз України» зараз звертається до Єврокомісії з пропозицією щодо відкриття більшого обсягу реверсу. Це дуже важливий аспект», - сказав він.

Коболєв акцентував, що Україна сподівається на максимальне збільшення поставок газу. «Зараз обсяг реверсу становить близько 16 млн кубометрів газу на добу. Ми цей обсяг будемо збільшувати», - підкреслив глава «Нафтогазу».

У той же час Коболєв повідомив, що сьогодні вперше Єврокомісія офіційно запропонувала європейським компаніям розглянути можливість придбання газу для закачування в українські ПСГ, і додав, що Європа пропонує ціну на газ нижчу, ніж ВАТ «Газпром».

Нагадаємо, сьогодні, 16 червня, ВАТ «Газпром» зменшив постачання газу в Україну до нуля.

Крім того, компанія звернулася в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до НАК «Нафтогаз України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 млрд дол.

У свою чергу Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подала позов на «Газпром».

Українська економіка сьогодні має розпочати підготовку до введення надзвичайного стану в енергетичному секторі, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67