Москва чекає від Києва пояснень про намір закрити кордон з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за підсумками зустрічі зі своїм білоруським колегою Володимиром Макеєм.

«Що стосується заяви представників київської влади про наміри повністю закрити кордон з РФ, то я не зовсім розумію, що мається на увазі і про що йдеться», - сказав міністр. - Якщо там намір перекрити взагалі будь-які канали для вільного пересування наших громадян, включаючи трудових мігрантів, то ми хотіли б розуміти, що мається на увазі зробити».

Лавров зазначив, що в Києві заявляють про одностороннє закриття кордонів, передає «ИТАР-ТАСС».

«Тому нам це важко коментувати, - сказав глава МЗС РФ. - Треба зрозуміти, що конкретно мається на увазі».

Лавров переконаний, що «завдання приборкання радикалів та неонацистів в Україні потребує особливої уваги з боку міжнародного співтовариства».

«У світлі останніх подій, включаючи огидний напад на російське посольство, особлива увага з боку міжнародного співтовариства, тих, хто безпосередньо впливає на київську владу, потрібна для приборкання радикалів, екстремістів та неонацистів», - сказав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про припинення руху через окремі пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101