Українська влада повинна сісти за стіл переговорів, щоб припинити конфлікт на сході країни. Таку думку висловив у коментарі Forum'у директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Складно говорити, що зараз існує єдине універсальне вирішення конфлікту на сході. Але є низка кроків, які необхідно зробити владі, щоб зупинити загибель людей. Перший з них - це створення майданчиків для переговорів між представниками київської влади та опору на сході. Тільки шляхом діалогу можна зупинити цю трагедію, це кровопролиття», - сказав Денисов.

На думку експерта, ситуація на Донбасі загострюється щодня.

«Ми бачимо смерті дітей, авіаудари, збивання літаків. Сьогоднішнє рішення РНБО має показати, що влада готова сісти за круглий стіл переговорів і шукати мирні шляхи виходу з ситуації», - сподівається він.

При цьому, Денисов зазначив, що смерть 10 людей у громадянському конфлікті настільки трагічна, що дорівнює загибелі сотень людей.

«Немає універсальних ліків від громадянських конфліктів. За останні кілька десятиліть у світі були страшні протистояння на Балканах, в Африці (у Руанді). Там жертви обчислювалися сотнями тисяч. Але ми ж все-таки європейська країна, про що постійно говорять у Києві. Найважливіша цінність - це життя людини. Не треба рахувати, загинуло 10 людей чи 100, це рівнозначно. Для будь-якої мислячої людини в Україні та за її межами, очевидно, що тільки мирними переговорами можна це все зупинити, а не інтенсифікацією чистки», - констатує політолог.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51