У суботу,14 червня, в Кривому Розі сотні городян зібралися на акцію, де виступили проти захоплення влади в місті кримінальними угрупованнями.

Тривогу криворіжців викликав той факт, що за останніми спробами дестабілізувати обстановку в місті і закликами до зміни влади стоять відомі у Кривому Розі кримінальні авторитети.

Тричі судимий рецидивіст Настусенко на прізвисько Боксер, кримінальник і наркоман Бешкетник, двічі судимий Демидов, терористи і торговці наркотиками - ось хто сьогодні рветься до влади. Треба розплющити людям очі на те, що відбувається насправді, - говорили учасники акції.

Матеріали загальноукраїнських інтернет-видань «Версии», «Стартньюс» та інших, де докладно викладені біографії деяких з тіньових фігур Кривого Рогу, повною мірою підтверджують думку криворіжців, пише газета «Сегодня».

Серед учасників акції були молодь міста, колишні співробітники правоохоронних органів, підприємці, представники громадських організацій. Усі вони однозначно заявили, що «лихі 90-ті» в місті повторитися в жодному разі не повинні.

«Кривий Ріг сьогодні - острів стабільності. Тільки Закон має правити в нашому місті», - сказав ветеран правоохоронних органів Володимир Іваненко.

«Я мати. У мене дитині два роки. І я не хочу, щоб вона жила у бандитському місті, стала наркоманом. Ми не представляємо жодну політичну силу і ні за кого не агітуємо. Ми будемо боротися з усіма, хто має кримінальне минуле, а сьогодні рветься до влади», - звернулася до присутніх одна з ініціаторів акції Вікторія Жарікова.

«Сьогодні певні групи намагаються розхитати ситуацію в місті. Це шлях до хаосу та беззаконня. Їх треба зупинити», - підкреслив полковник міліції у відставці Юрій Слободян.

У свою чергу підприємець Наталія Патрушева висловила спільну думку, що громадськість міста не підтримує і категорично проти якихось закликів до силових акцій, захоплень адмінбудівель та установ кимось.

Учасниками акції також було прийнято рішення створити Загальноміський рух «Рідний Кривбас», яке протидіятиме спробам криміналітету прорватися у владу та інформуватиме про такі спроби громадськість міста.

«Дуже турбує ситуація, що в той час, коли наші криворізькі хлопці сьогодні несуть службу зі зброєю в руках, у місті піднімають голову різні угруповання. Не вони, а міська громада повинна вирішувати, як Кривому Рогу жити далі», - підкреслив ветеран МВС, учасник 3-х локальних війн Олександр Голяков.

На завершення акції, під гасло «Кримінал повинен вилетіти з міста!», її учасники випустили в небо кульки з прив'язаними до них символами кримінального світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом