Росія відкидає як надумані звинувачення в порушенні територіальної цілісності України, а також в окупації і пособництві тероризму в цій країні, заявив спеціальний представник президента РФ з питань міжнародного співробітництва у боротьбі з тероризмом і транснаціональною організованою злочинністю Олександр Зміївський.

Текст його виступу в ході засідання ГА ООН з огляду Глобальної контртерористичної стратегії ООН опублікований на сайті МЗС РФ.

«Вигадки про причетність Росії до ескалації напруженості нічим не підтверджені. Тим більше неприйнятні бездоказові твердження про втручання Росії у ситуацію в Україні, про відправлення до цієї країни збройних формувань і постачання зброї»,- заявив він.

Зміївський стверджує, що Росія не постачає в Україну зброю. «Відповім словами президента Російської Федерації Володимира Путіна: «Ніяких збройних сил, ніяких російських інструкторів навіть на південному сході України немає. Не було і немає». Не постачаємо ми туди і зброю», - сказав чиновник.

Більш того, за його словами, останнім часом зроблені кроки для зниження концентрації поблизу кордону з Україною російських збройних сил на нашій території.

Зміївський також вважає, що у зв'язку з подіями в Україні ООН поряд із сприянням припиненню насильства, виконанням гуманітарних завдань варто було б зайнятися вивченням проблематики подолання радикалізації суспільних і політичних настроїв, що веде, в тому числі, до терористичних і насильницьких проявів.

«Йдеться, в першу чергу, про поширення екстремістських і терористичних ідей під гаслами ультранаціоналізму, неонацизму, фашизму. Це - небезпека, яку потрібно зупинити у «зародку», терміново й ефективно», - переконаний представник президента РФ.

Нагадаємо, представник держдепу США Марі Харф заявила, що Росія постачає українським повстанцям через свої південні регіони танки та установки залпового вогню.

За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, 12 червня кілька російських БТРів і танків перетнули кордон з Україною через захоплені прикордонні пункти пропуску.

У ході бою біля державного кордону в четвер, 12 червня, на південний захід від населеного пункту Степанівка українські військовослужбовці знищили 2 БТР, 2 танки та 2 автомобілі КАМАЗ, на яких були встановлені великокаліберні кулемети 12,7 мм - «КОРД».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом