Жодне угруповання членів незаконних формувань не взяло на себе відповідальність за викрадення спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецькій та Луганській областях.

«Хотів би чітко зазначити, що жодна людина або угруповання не взяли на себе відповідальності за події», - повідомив на брифінгу прес-секретар спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків на брифінгу в п'ятницю у Києві.

За його словами, місія ОБСЄ закликає тих осіб, які утримують її спостерігачів, вийти з нею на контакт, а всіх жителів, в яких є яка-небудь інформація про викрадених спостерігачів - передати її місії, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ситуація не змінилася, ми досі не змогли встановити прямий контакт з нашими двома групами», - сказав він.

Боцюрків також поінформував, що місія працює над якнайшвидшим звільненням своїх спостерігачів і підключила для цього різні канали».

Відповідаючи на запитання журналістів про стан здоров'я викрадених спостерігачів, він підкреслив, що місія «обережна у своїх висловлюваннях» для того, щоб не нашкодити ситуації.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 26 травня спеціальна спостережна місія ОБСЄ втратила зв'язок з однією зі своїх команд, що перебувають у Донецькій області.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ утримує одна з проросійських груп.

Групу з чотирьох спостерігачів ОБСЄ затримали ополченці, стверджує «народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

Влада самопроголошеної Донецької народної республіки не має інформації про місцеперебування чотирьох спостерігачів ОБСЄ.

Один із лідерів так званої Донецької народної республіки Андрій Пургін заявив, що дві затримані раніше на сході України групи спостерігачів ОБСЄ перебувають у Сєвєродонецьку Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36