Перший заступник голови Державної прикордонної служби України Павло Шишолін визнав, що Україна не контролює 184 км свого кордону з Росією.

«Мені прикро про це говорити як фахівцю, але 184 км із 2200 км держкордону сьогодні Україна не контролює. Брехати людям і говорити, що це не так, я не хочу», - сказав Шишолін в інтерв'ю «Главкому», опублікованому в п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, яку ділянку кордону з РФ Україна контролює.

За його словами, фактично територія від лінії кордону до міст Луганськ і Донецьк також не контролюється. «Там немає ні місцевої влади офіційної, ні правоохоронців, ні СБУ, ні прокуратури. Там нікого немає», - підкреслив представник прикордонного відомства.

Шишолін пояснив, що кілька днів тому керівництво Держприкордонслужби було змушене прийняти рішення про виведення людей з деяких прикордонних частин, оскільки ніякої підтримки прикордонники не отримали. Крім того, прикордонна служба передала пропозиції Кабміну про закриття низки пунктів пропуску, відповідне рішення прийняв уряд.

Він також висловив жаль у зв'язку з тим, що не було своєчасної реакції української сторони на події в країні.

«Коли був час, потрібно було діяти. А коли виникли проблеми, тоді не треба звалювати все на когось. Потрібно було діяти, коли ми зверталися, просили і благали. І навіть зараз, якщо захотіти, можна все зробити, але вже іншим способом, іншим шляхом. Треба зараз йти з боями і відвойовувати кожен метр кордону України», - підкреслив Шишолін.

Він також припустив, що представники влади не захотіли взяти на себе відповідальність щодо рішення про закриття кордонів, тому «сьогодні альтернативи тому, щоб прориватися з боями вже немає».

Нагадаємо, українські військові та прикордонники відновили контроль над 100 км кордону з Росією.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що кілька російських БТРів і танки перетнули кордон з Україною через захоплені прикордонні пункти пропуску.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109