В умовах збройних конфліктів важко розраховувати на підвищення соціальних виплат. Таку думку в коментарі Forum'у висловив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

«Україна перебуває в ситуації проведення військових дій на низці територій. Підприємства не працюють. Маса проблем пов'язано з тим, що частина людей переїжджає, їм потрібні допомога і працевлаштування. Крім того, необхідно збільшувати фінансування оборони. Економічна криза не завершилася. І цей комплекс проблем не дозволяє підвищувати соціальні виплати», - заявив він.

Нардеп підкреслив, що якщо вдасться заспокоїти ситуацію на сході, реанімувати 60% промислових підприємств, які зараз простоюють, скоротити безробіття, максимально ефективно використати кредитні ресурси на реанімацію нашої економіки - тоді економіка почне працювати, і з'являться гроші на підвищення зарплат».

«Політично це красиво звучить, коли все списують на минулу владу, - зазначив Чечетов. - А фактичні причини я вже назвав. І якщо йде війна - важко розраховувати, що будуть підвищуватися соціальні виплати. Потрібно знаходити можливості діалогу з РФ, політичного врегулювання конфлікту на наших територіях. Це головне».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68