Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вважає початок діалогу між Президентами України Петром Порошенком та Росії Володимиром Путіним позитивним кроком.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії з посиланням на виступ Баррозу на прес-конференції з Президентом Грузії Гіоргі Маргвелашвілі.

Баррозу розповів, що 12 червня він провів телефонну розмову з Порошенком.

«Я привітав його мирну ініціативу і прямі переговори з Росією, і той факт, що зараз Президент Порошенко та президент Путін безпосередньо розмовляють є позитивним кроком вперед», - сказав Баррозу.

Він зазначив, що Порошенко висловив йому свою стурбованість з приводу збройних заворушень на східній Україні, в тому числі поінформував про випадок з 3 російськими танками, які перетнули український кордон, передають «Українські новини».

«Європейський Союз заявив кілька разів і я хочу повторити це сьогодні, що дуже важливо, щоб Росія припинила будь-які види військових дій...», - додав Баррозу.

Він наголосив, що незаконні збройні групи повинні роззброїтися і закликав Росію скасувати дозвіл на застосування сили в Україні.

Баррозу звернувся до Росії, щоб вона конструктивно співпрацювала з Україною і зробила конкретні кроки, що показують чіткі зусилля щодо деескалації ситуації в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом