Укрзалізниця планує власними силами провести модернізацію рухомого складу і розвивати виробництво на підприємствах галузі. Про це заявив генеральний директор Укрзалізниці Борис Остапюк на відкритті виставки залізничної галузі у Києві, повідомляє «LB.ua».

«Ми плануємо провести серйозну модернізацію рухомого складу в умовах депо. В першу чергу, дизель-поїздів Д1 і ДР1. І ця виставка проводиться, щоб зрозуміти, наскільки ми можемо власним виробництвом задовольнити потребу в запчастинах. Ми відмовилися від послуг комерційних структур (у першу чергу тому, що комерсанти на сьогодні постачають продукцію неякісну) і вирішили розвивати своє виробництво. Це ефективно з точки зору безпеки руху, розвитку наших підприємств та збереження робочих місць», - заявив Остапюк.

Виставка проходить на базі Київського електровагоноремонтного заводу, її метою є підвищення взаємодії між різними підрозділами і підприємствами галузі. Як підкреслив генеральний директор УЗ, подібний захід проводиться вперше і має стати щорічним.

В експозиції представлено понад 100 презентаційних стендів зі зразками продукції та послуг, якими можуть користуватися всі шість залізниць України.

«Підприємства галузі виробляють безліч продукції для власних потреб. В тому числі, й унікальної. Завдання виставки - продемонструвати її, щоб керівники різних підрозділів дізналися, з ким можуть співпрацювати», - підкреслив директор з технічної політики Укрзалізниці Ростислав Дьомін.

Як заявив міністр інфраструктури Максим Бурбак, вітчизняні підприємства можуть виробляти до 90% продукції, яких потребують залізниці.

Також на відкритті виставки Остапюк повідомив, що наступного тижня відбудеться презентація швидкісних поїздів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, які придбані Укрзалізницею і незабаром з'єднають Київ та Львів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154