Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков погрожує силовим методом розблокувати заблоковану активістами самооборони Майдану будівлю Державної прикордонної служби в Києві. Про це він сказав у ході брифінгу.

«Я даю короткий час для того, щоб ті, хто під емоціями прийшов і емоційно вимагає через блокування штабу прикордонних сил вирішити свої емоційні проблеми, одуматися і піти займатися своїми справами. В іншому разі, МВС розблокує будівлю силовим чином, здійснить арешти і звернеться до суду для відповідних санкцій», - сказав міністр.

Аваков вважає неприпустимим блокування роботи прикордонної служби в той момент, коли Україна перебуває на межі військового вторгнення сусідньої держави.

Він зазначив, що неможливість роботи прикордонників зриває всю антитерористичну операцію, передають «Українські новини».

Міністр наголосив, що в цій ситуації активісти, які блокують Держприкордонслужбу, є зрадниками і злочинцями.

При цьому Аваков сказав, що вранці у четвер його вказівки міліції щодо протидії самообороні Майдану під час блокування відомства, були лояльними і ненаправленими на жорстку конфронтацію.

Нагадаємо, 200 активістів Майдану заблокували будівлю Державної прикордонної служби з вимогою відставки глави відомства Миколи Литвина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195