Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в інших регіонах перереєструвалося 7 тисяч абітурієнтів з Донецької та Луганської областей, повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

«На сьогодні вже 7 тисяч абітурієнтів перереєструвалися з Донбасу в інші регіони України», - сказав міністр на прес-конференції.

При цьому глава відомства зазначив, що в Донецькій та Луганській областях для проходження ЗНО у 2014 році спочатку зареєструвалося близько 35 тисяч осіб, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він нагадав, що на Донбасі не буде першої сесії ЗНО. Абітурієнти, які перереєструвалися для проходження тестування в інших регіонах, писатимуть ЗНО під час другої сесії. У той же час міністр не виключив, що друга сесія тестування може пройти на Донбасі, якщо ситуація в регіоні стабілізується.

Квіт також зазначив, що для жителів Криму і Донбасу, в яких не буде можливості скласти тести під час другої сесії, буде проведена третя сесія тестування - в університетах, куди абітурієнти вступатимуть.

Нагадаємо, раніше директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук повідомив, що зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів у Луганській та Донецькій областях перенесено з основної на додаткову сесію.

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів Донецької та Луганської областей, а також тих, хто з поважних причин не зможе скласти ЗНО під час основної сесії, відбудеться 1-15 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61