Вихованці дитячого будинку з міста Сніжного Донецької області, які прямували на оздоровлення в Дніпропетровську область і були перехоплені озброєними людьми, вже перебувають на території Російської Федерації і, найімовірніше, будуть переправлені до Криму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції повідомив начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко.

«25 дітей із дитячого будинку для дітей з проблемами здоров'я вивозилися автобусами у супроводі трьох вихователів, одна з яких є прийомною мамою одного з вихованців. Під час виїзду зі Сніжного їх зупинили на блокпосту. Їм було сказано, що діти поїдуть на оздоровлення в Дніпропетровську область, але, за нашою інформацією, зараз ці діти перебувають на території РФ, куди вони пройшли через Луганську область, місто Красний луч і пункт пропуску «Довжанський», - заявив він.

За словами Лазаренка, вихованці дитбудинку, швидше за все, через Керченську переправу будуть перевезені в Крим.

При цьому він повідомив, що двох вихователів виключили з групи супроводу.

Нагадаємо, сьогодні вранці з м. Сніжного на оздоровлення в Дніпропетровську область автобусом виїхало 25 дітей, у тому числі сироти та вихованці дитячих будинків сімейного типу.

На виїзді з міста транспорт, що рухався у супроводі автомобіля ДАІ, зупинили.

Спецмашина ДАІ була відсічена озброєними представниками ДНР.

Раніше Донецька ОДА повідомила, що автобус з групою дітей прямує на КПП «Довжанський» на Луганщині.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133