Економічна частина Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу повинна бути підписана 27 червня, повідомив журналістам голова представництва Європейської комісії в Україні Ян Томбінський.

«Угода про асоціацію має бути підписана 27 червня», - сказав він.

За словами Томбінського, підписання цього документа відкриває перед Україною нові можливості, але реформи український уряд має почати впроваджувати уже зараз.

«Напрямок встановлено, і немає необхідності чекати підписання. Можна уже впроваджувати реформи», - сказав Томбінський, повідомляє «УНІАН».

Також він нагадав, що Угода про асоціацію - це відкритий документ, і всі сторони можуть проводити необхідні консультації щодо внесення змін до неї.

Томбінський зазначив, що проведення реформ має бути послідовним, а короткострокові рішення і заходи повинні вживатися з орієнтацією на довгострокову мету, і закликав українську владу приділяти більше уваги роз'ясненню проведених реформ населенню, особливо це стосується непопулярних заходів, до яких зараз змушений вдаватися уряд.

«Люди сприйматимуть реформи краще, якщо розумітимуть їхню мету, і держава повинна пояснювати людям цілі, заради яких впроваджується та чи інша реформа», - сказав Томбінський.

Як раніше повідомляв ForUm, в Європейській комісії заперечують, що пропонували відкласти підписання Угоди про асоціацію з Україною з якихось причин.

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у повному обсязі не пізніше 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом