Прокуратура Києва оголосила в розшук двох членів кримінальної групи Юри Молдована, які брали безпосередню участь у викраденні та вимаганні грошей у столичного підприємця. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«У рамках досудового розслідування, розпочатого прокуратурою за фактом незаконного позбавлення волі підприємця, правоохоронцями була встановлена причетність членів угруповання до інших тяжких злочинів», - йдеться в повідомленні.

Так, відпочиваючи в одному з ресторанів у центрі Києва, поплічники Юри Молдована почали сварку з 25-річним киянином, який прийшов до закладу разом зі своєю дружиною та друзями.

Конфлікт швидко переріс у бійку. П'ятеро молодих людей чоловіка повалили на землю і почали бити ногами по голові та спині.

«Коли киянину вдалося піднятися і піти від злочинців, до нього з ножем і погрозами почав підходити один із членів угрупування. Чоловікові вдалося втекти від нападника, проте він встиг отримати численні забиття та травми», - повідомили в прокуратурі.

На місце події були викликані правоохоронці Державної служби охорони. Однак, прибувши в ресторан, вони не припинили протиправні дії й не затримали порушників, що дозволило зловмисникам вільно залишити місце злочину.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке доручено проводити столичній міліції, здійснює прокуратура столиці.

Крім того, прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості правоохоронців.

Нагадаємо, 4 червня в ході спільної операції прокуратури Києва та співробітників карного розшуку було затримано організатора злочинного угруповання, яке пов'язують із замовними вбивствами, рейдерством, здирництвом та іншими тяжкими злочинами, Юру Молдована.

У 90-ті роки це угруповання діяло на території України під назвою «Башмаки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53