Вже завтра-післязавтра бійці в зоні АТО отримають збільшену вдвічі заробітну плату. Про це повідомив заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник під час прес-конференції.

За його словами, постанова уряду № 158 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 р., та виділення коштів із резервного фонду державного бюджету» передбачає виплату винагороди в розмірі 100% місячного грошового забезпечення і заробітної плати військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, повідомляє «УНІАН».

«У реальних сумах, стрілець (найменш оплачувана посада), який на сьогодні одержує грошове забезпечення в сумі 2700 гривень, отримуватиме 5700 гривень, тобто майже вдвічі збільшиться його заробітна плата. У командира відділення десантного підрозділу заробітна плата становила 4100 гривень, з урахуванням винагороди він отримуватиме 8200 гривень», - повідомив він.

Винник додав, що «ми починаємо виплачувати винагороду у червні місяці за травень».

«На сьогодні ми отримали ресурс від Мінфіну, цей ресурс уже доведено до підрозділів, які беруть участь в АТО, і сьогодні фінансовими органами здійснюється нарахування додаткового грошового забезпечення, і бійці вже завтра-післязавтра будуть отримувати», - зазначив Винник.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд України виділив 205,8 млн гривень на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців та правоохоронців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211