Кабінет Міністрів прийняв рішення про припинення виконання Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» функцій оператора Єдиної газотранспортної системи та покладення їх на публічне акціонерне товариство «Укртрансгаз».

Про це йдеться в постанові Кабміну №172 від 4 червня.

Також Кабмін доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Фонду державного майна, Національній комісії держрегулювання енергетики та «Нафтогазу» підготувати законопроект про внесення змін до законодавчих актів щодо функціонування ринку природного газу в Україні.

Крім того, Кабмін рекомендував «Нафтогазу» та «Укртрансгазу» невідкладно вжити заходів до увідповіднення договірних відносин з питань транзиту природного газу територією України з взятими Україною зобов'язаннями за договором про заснування Енергетичного співтовариства.

Нагадаємо, 4 червня Кабінет Міністрів вирішив реформувати «Нафтогаз України». На базі НАК будуть створені дві додаткові компанії у вигляді публічних акціонерних товариств.

Передача прав власності на газотранспортну систему України та підземні сховища газу проектом реформи НАК «Нафтогаз України» не передбачена.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38