Створення нової партії, яку анонсували екс-заступник глави Адміністрації Президента Сергій Ларін і колишній «регіонал», екс-представник Президента у ВР Юрій Мірошниченко - дорогий проект з невисокою ефективністю.

Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Вкотре українські політики намагаються використовувати стару китайську стратагему і запозичити труп, щоб врятувати душу. Тобто, беруться старі політики, які вже розкручені й відомі, і під них заводиться нова ідеологія», - сказав він.

Експерт прогнозує, що «судячи з усього, це буде ліво-популістська, соціально-популістська партія, яка спробує зіграти на полі комуністів і лівого електорату ПР. Такий електорат безумовно є. І він дійсно почасти нічийний. Але питання, чи повірить цей електорат цим людям, які досить добре відомі: у Мірошниченка, Ларіна і Горіна. Всі вони були у складі ПР досить активними провідниками генеральної лінії партії».

«Чи повірять люди в їхнє ідеологічне перетворення?.. Це вже питання пропаганди, питання до партії. Я так скажу: це буде дорогий проект з невисокою ефективністю. У всякому разі, вартість кожного відданого за них голосу буде дуже висока. Чи вистачить у них коштів і можливостей подолати прохідний бар'єр на виборах - питання відкрите», - сказав він, коментуючи плани партії спробувати пройти в парламент.

Що стосується того, хто може бути спонсором проекту, то Джангіров сказав, що «це, напевно, ряд інвесторів, навряд чи один. Чому думають, що це Сергій Льовочкін? Оргкомітет провів конференцію щодо перспектив України, й одним із співголів був Андрій Єрмолаєв - голова інституту «Нова Україна», якого пов'язують з Льовочкіним. Цілком можливо, що це один з передвиборних проектів Льовочкіна. Але він відомий, як людина, що грає по всій дошці. І навряд чи це єдиний його проект. Однак є підстави так говорити».

Нагадаємо, народний депутат Юрій Мірошниченко, виступаючи на Форумі розвитку України, заявив, що в Україні необхідно створити нову політичну силу, яка стане соціальним ліфтом для менеджерів нової хвилі - менеджерів нового покоління, котрі довели свою ефективність на місцях і зможуть послужити своїй країні в цілому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177