Єврокомісія ще не прийняла остаточного рішення про перехід України до другої імплементаційної фази плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Про це сказав керівник Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Є позитивне ставлення про перехід до другої фази, але остаточне рішення ще не прийнято. Я думаю, що воно має бути прийнято уже зараз. Якщо це дійсно буде зроблено, то у нас є хороші перспективи, щоб повністю перейти на безвізовий режим до кінця цього року», - сказав Томбінський, повідомляє «УНІАН».

За словами Томбінського, Європейська комісія позитивно оцінила першу фазу плану дій щодо візової лібералізації. Він зазначив, що перший етап візової лібералізації стосувався прийнятих законодавчих рішень, а другий етап полягає в роботі установ, які відповідають за ті чи інші законодавчі аспекти.

«Після цього ми можемо перейти до третьої фази, яка означатиме вже сам безвізовий режим», - сказав Томбінський.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейська Комісія прийняла свою четверту доповідь про прогрес України у виконанні Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ).

З часу останньої доповіді Європейської Комісії, прийнятої у листопаді 2013 року, Україна прийняла закони у сферах безпеки документів, захисту даних, боротьби проти корупції, усунення дискримінації, а також інші кроки для заповнення відповідних прогалин.

Після аналізу цих реформ, зокрема останнього пакета законодавчих змін і поправок, який Верховна Рада ухвалила 13 травня, а також тлумачення Вищого спеціалізованого суду України з цивільних і кримінальних справ, Єврокомісія дійшла висновку, що «Україна виконала інші критерії першої стадії у всіх сферах, що стосуються Плану дій щодо візової лібералізації. В результаті було заявлено про можливість перейти до оцінки критеріїв у рамках другої фази Плану дій», - наголошується в документі.

Діалог між ЄС та Україною щодо візової лібералізації було розпочато 29 жовтня 2008 року, План дій з візової лібералізації був представлений Україною 22 листопада 2010 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40