Дострокових виборів до парламенту не уникнути. Таку думку в коментарі Forum'у висловив перший заступник фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

«Суспільство буде контролювати клятви запевнення, що перезавантаження влади, перевибори парламенту будуть. І тут зрозуміло - перевиборів не уникнути. Питання, коли вони відбудуться. Я думаю, що реально - наприкінці 2014 року. Але до цього потрібно виконати дорожню карту», - заявив він.

За словами Чечетова, вибори народних депутатів повинні відбутися після врегулювання ситуації на сході. «Якщо військові дії на сході триватимуть, значить, вибори там не пройдуть. Тоді схід не зможе делегувати до парламенту своїх. І провівши парламентські вибори без участі виборців, тим самим ми відріжемо схід від України. Цим одразу ж скористається зарубіжжя. І поки миру на сході не буде - вибори проводити не можна», - зазначив він.

«Ще одне. Чітко заявлено, в тому числі і Президентом, що ми повинні змінити Конституцію. А головні ліки для сходу - це збільшення повноважень, децентралізація, можливість обирати органи влади, формування бюджету знизу. Ці декларації треба формалізувати в Конституцію», - додав парламентарій.

Також Чечетов зазначив, що в українському політикумі немає єдиної точки зору, за якою виборчою системою потрібно проводити вибори. «Сьогодні мажоритарники хочуть, щоб була 100% мажоритарна система. «Свобода» і «УДАР» - за пропорційну з відкритими списками. Ще один представник більшості, «Батьківщина», - за пропорційну систему із закритими списками. Є також чинний закон про мішану систему. Весь парламент поділений на чотири частини. Під чотири мелодії одночасно танцювати хіба можна? І на політичному танцполі танці бувають під одну мелодію, а її ще немає», - пояснив «регіонал».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом