У зоні антитерористичної операції збільшено кількість бригад екстреної медичної допомоги. Про це повідомила начальник Управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України Олена Терещенко.

«На сьогодні всі станції швидкої медичної допомоги, бригади екстреної медичної допомоги на 100% забезпечені необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Створено запас, який постійно поповнюється. У регіонах, де здійснюється АТО, збільшено кількість бригад екстреної медичної допомоги для організації швидкої доставки поранених у заклади медичної допомоги», - сказала Терещенко.

Вона також поінформувала, що в Донецькій області закрито 10 лікарень, у Луганській працюють усі лікарні, повідомляє «УНІАН».

За словами Терещенко, ще в березні цього року МОЗ доручив структурним підрозділам з питань охорони здоров'я ОДА зарезервувати ліжковий фонд і запас медичних засобів у кількості 30% від загальної потреби.

«На сьогодні всі регіони України мають цей запас», - зазначила Терещенко.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр охорони здоров'я України Олег Мусій заявив, що за час проведення антитерористичної операції на сході України в морги надійшло 210 осіб, із них - 14 дітей.

АТО на Донеччині триває вже майже два місяці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69