Учасники АТО отримають статус учасників бойових дій після завершення всіх заходів у рамках цієї операції. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у коментарі журналістам повідомив в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

«Якщо говорити про статус учасника бойових дій, то всі юридичні документи у нас є, але зараз не йде процес видачі цих документів, він відбудеться після завершення операції», - сказав він.

При цьому він наголосив, що всі учасники АТО перебувають на обліку.

«Існує певна процедура видачі. Але кожна людина підконтрольна. Всі законно отримають посвідчення», - зазначив він.

Разом із тим, він спростував інформацію про те, що учасників бойових дій під Волновахою змушують писати заяви про те, що вони постраждали від нещасного випадку. «Такого не може бути, за кожним випадком проводиться ретельне розслідування, ми виплачуємо всі кошти», - сказав в.о. міністра оборони.

Крім того, він додав, що сім'ям загиблих учасників АТО виплачують 605 тис. грн.

Як раніше повідомляв ForUm, виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон, яким на учасників антитерористичної операції поширюється статус учасників бойових дій.

6 травня в ході закритого засідання Верховної Ради було прийнято рішення про поширення на силовиків, які беруть участь в АТО, статусу учасників бойових дій.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302