Ініціативна група жителів Одеси вимагає від влади негайного оприлюднення результатів розслідування і покарання винних в одеській трагедії 2 травня.

Як заявив кореспондентові Forum'у один з активістів Петро Сахаров, люди прийшли сьогодні в Окружний адміністративний суд Києва подати позови проти влади.

За його словами, люди сподіваються, що суд дасть відповідь, як зупинити кровопролиття в Україні, і знайде винних у масовій загибелі людей в Одесі 2 травня.

У свою чергу одесит Артур Татаринов додав, що сьогодні активісти планують подати чотири перші позови, а решта - ще готуються. «Ми прибули сюди подати позови до Окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії влади щодо подій, що сталися в Одесі 2 травня. Ось уже півтора місяця нас годують обіцянками, що буде розслідування... Розслідування буксує і ніяких результатів ми не бачимо. Хочеться поставити запитання: для чого нам потрібні такі правоохоронні органи, які не діють, для чого нам потрібні такі чиновники, як Аваков, Наливайченко, Махніцький, які не можуть змусити своїх підлеглих працювати», - зазначив він.

Татаринов також заявив: «складається таке враження, що розслідування пробуксовує не просто так, і влада не збирається карати винних в одеській трагедії, а навіть їх покриває».

«На що вони сподіваються - незрозуміло. Напевно, на те, що народна пам'ять коротка. Але хочеться нагадати, що не так давно хвиля народного гніву змела їхніх попередників», - зазначив він.

«Ми зараз вимагаємо негайного оприлюднення результатів розслідування, негайного покарання винних. Інакше нова влада дочекається нової хвилі народного бунту», - підкреслив одесит.

Він пояснив, що сьогодні активісти подають позови від імені чотирьох постраждалих. Відповідачами виступають прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, спікер парламенту Олександр Турчинов, а також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Варто зазначити, що активісти, які прийшли під будівлю суду, тримають в руках плакати з написами: «Вимагаємо знайти винних у загибелі людей», «Київ - Одеса - одна трагедія, одна країна», «Одеса не забуде!», «Вимагаємо покарати Авакова, Турчинова, Наливайченка», «Влада покриває злочинців».

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні ініціативна група жителів Одеси прибула до Окружного адміністративного суду Києва, щоб подати позов з вимогою визнати протиправною діяльність керівництва держави і негайно розслідувати трагедію 2 травня в Одесі.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90