Переобрати парламент потрібно, але виключно на законних підставах. Про це в коментарі Forum'у заявив нардеп від фракції ВО «Батьківщини» Володимир Яворівський.

«Україна в складній ситуації. Країна оточена ворогами, гинуть люди за свободу. Потрібно негайно почати радикальні реформи. Вони будуть болісними, і на їх проведення має наважитися в першу чергу, парламент, ухваливши відповідне законодавство. Але цей парламент треба розпускати. Він не український. Але! Виникає питання, як це зробити», - сказав він.

Яворівський зазначив, що з трьох конституційних підстав для розпуску парламенту сьогодні немає жодного.

«Очевидно, Порошенко не піде на порушення, сьогодні весь світ дивиться на нього. Створити умови, щоб парламент не працював місяць, неможливо, а блокувати сьогодні ВР стільки часу навіть самогубець не наважиться. Відпадає і варіант з відсутністю уряду: Кабмін є, міністри окремі в ньому можуть помінятися, але очевидно Порошенко не піде на те, щоб відправляти у відставку Яценюка. Ще одна версія: в парламенті не буде створена коаліція. Я впевнений, що вона буде створена, адже багато нерадикальних «регіоналів», бізнесменів, голосуватимуть, і можуть доповнити більшість», - пояснив нардеп.

«Переконаний, що чинна коаліція розшириться за рахунок вчорашніх «регіоналів», і будуть нормальні голосування. Тоді навіщо розганяти парламент, якщо він зможе ухвалювати важливі і необхідні для країни закони? Якщо парламент працюватиме, то ВР сьомого скликання може проіснувати до весни 2015 року, а вже потім піти на вибори. Зараз втягувати Порошенка і Україну в нові вибори навряд чи варто», - резюмував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134