У Києві контраст між безстрашністю протестувальників на вулицях і корумпованістю постійної політичної еліти України разючий, зазначає засновник Європейської ради з міжнародних відносин Марк Леонард, стаття якого опублікована в додатку «Капітал 500» до ділової газети «Капітал».

«Сьогодні політична верхівка прагне очиститися від відповідальності за проблеми України, покладаючи, наскільки можливо, провину на президента-втікача Віктора Януковича.

Однак багато хто з колишніх опозиційних лідерів України, наприклад, Арсеній Яценюк, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко, брали участь у створенні нинішньої системи», - зазначив він.

«Людям у Києві зовсім не потрібно дивитися на Близький Схід, щоб побачити, як надії на «арабську весну» поступово згасли в Єгипті, Ємені, Лівії, Бахрейні та Сирії. Це демонструє десятирічна річниця власного невдалого повстання України - «помаранчевої революції», - нагадує Леонард.

«Українці бачили, як народні демонстрації були зраджені неефективними і корумпованими лідерами. Політичні лідери України також прагнули уникнути відповідальності, ховаючись за спиною міжнародних організацій», - підсумував експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174