Україна має право застосовувати силу проти озброєних людей, що дестабілізують ситуацію в країні. Про це глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив за підсумками переговорів з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром та Сергієм Лавровим.

«Польща підтримує діалог, і ми за політичне рішення, яке не змінює того факту, що ми вважаємо, що Україна, будучи суверенною державою, має право використовувати силу проти нелегальних збройних сил, що прагнуть дестабілізувати ситуацію в державі», - сказав Сікорський.

За його словами, питання компетенції місцевої влади і прав на використання мов потрібно вирішувати методами, що відповідають Конституції України, а не за допомогою ракет і кулеметів, повідомляє «УНІАН».

«Я сподіваюся, що зараз настав час діалогу», - сказав Сікорський і додав, що обрання Президента України Петра Порошенка сприятиме налагодженню ситуації, а також створює умови для нових переговорів між РФ та Україною.

«Ми вважаємо - це той Президент, який здатний об'єднати Україну, про що свідчить його інавгураційна промова, частково зачитана російською мовою», - сказав Сікорський.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко на засіданні тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану щодо наведенню миру і спокою на сході України заявляє, що вогонь на сході України необхідно припинити на цьому тижні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46