Водій українського мікроавтобуса, який розбився 5 червня в ДТП у Польщі, намагався об'їхати автомобіль дорожньої служби, який стояв на лівій смузі автостради А4. Про це у Польщі повідомив генеральний консул України у Кракові Віталій Максименко з посиланням на польські правоохоронні органи.

«Водій українського мікроавтобуса Mercedes Sprinter під час спроби обійти автомобіль дорожньої служби Iveco, що стояв на лівій смузі, втратив контроль над машиною, яка перекинулася на правий бік і в перевернутому вигляді просунулася дорогою, поки не вдарилася у другий автомобіль технічної служби Mercedes», - процитував він протокол, який отримало консульство від поліції 6 червня.

За словами Максименка, він не отримував з прокуратури, яка веде слідство, даних про те, що могло призвести до аварії.

Прес-секретар окружної прокуратури в Ополе Лідія Серадска сказала, що розслідування може тривати близько місяця. При цьому вона відмовилася повідомити попередні висновки слідчих.

Прес-секретар опольського відділення державної компанії GDKiA, яка відповідає за стан доріг в Польщі, Міхал Вандраш запевнив у дотриманні всіх процедур безпеки дорожньою службою. «Там були застосовані такі ж процедури безпеки, які застосовуються вже роками на магістралі, і раніше вони жодного разу не підводили. З нашого боку, як нам здається, не було ніякої недбалості», - сказав він і зазначив, що остаточні висновки зробить прокуратура, повідомляє «УНІАН».

Як повідомив Вандраш, попередження водіям про необхідність з'їхати з лівої смуги через косіння газонів дорожньою службою було розміщено на інформаційних табло автомагістралі за кілька кілометрів від місця, де сталася ДТП. Він сказав, що GDKiA сама не виконує ці роботи, а доручає іншим компаніям, які зобов'язані дотримуватися відповідних процедур безпеки, що контролює спеціальна служба. «Наша контрольна служба не повідомляла нам, що в цьому випадку щось було не так», - сказав Вандраш.

За даними чоловіка, який був на місці аварії і з яким вдалося поспілкуватися журналістам, водій українського мікроавтобуса міг пропустити попередження про дорожні роботи та в останній момент, щоб уникнути зіткнення з машиною дорожньої служби, «тікав» на іншу смугу. Після цього водій втратив контроль над мікроавтобусом. «Автобус був дуже перевантажений. Там були не тільки люди, але багато вантажу», - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляв ForUm, 5 червня в Польщі на автомагістралі А4 сталося зіткнення мікроавтобуса з українськими номерами та автомобіля дорожньої служби. Постраждали 12 пасажирів українського мікроавтобуса та один працівник дорожньої служби. Семеро українців загинули на місці ДТП, а п'ятеро були госпіталізовані. Всі жертви аварії є мешканцями Івано-Франківської області, які працювали в Чехії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168