Глава Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко звернувся до Президента України Петра Порошенка із заявою про відставку.

«Я, користуючись європейським досвідом і практикою, звертаюся до Президента України із заявою про складання повноважень, і він повинен вирішити», - сказав він у вівторок на прес-конференції.

Бондаренко нагадав, що раніше подав заяву про складання повноважень народного депутата, і цю заяву задоволено: «Я сьогодні не є депутатом Верховної Ради у зв'язку з моєю особистою заявою», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні я звертаюся до Президента з такою заявою (про відставку з посади глави КМДА. - Ред.) щодо його прав. Якщо Петро Олексійович вважатиме за необхідне використовувати мій досвід і практику в подальшій роботі, він визначиться, де і ким мені працювати. Я його поважаю, давно з ним знайомий, співпрацюю, але я не хочу бути тягарем для новообраного київського голови (Віталій Кличко. - Ред.)», - пояснив глава КМДА.

Нагадаємо, Бондаренко був призначений главою Київської міської державної адміністрації 7 березня 2014 року указом виконувача обов'язків президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

5 червня мер Києва Віталій Кличко заявив, що очікує указу Президента Петра Порошенка про суміщення посад столичного міського голови і глави Київської міської державної адміністрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66