Польща прийняла майже 300 біженців з України, які вирішили виїхати через напружену ситуацію в східних областях. Про це повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Державної прикордонної служби України.

Зокрема, за даними відомства, українські прикордонники майже щодоби фіксують поступове збільшення потоку біженців на західному кордоні.

Так, прикордонники Мостиського загону впродовж вихідних у пункті пропуску «Шегені», що на українсько-польському кордоні, оформили 23 громадянина України, які попросили статус біженців у Польщі. Із них 3 сім'ї з дітьми, жителі міст Краматорськ, Луганськ, Донецьк та Антрацит. Причиною виїзду з України, як повідомляють батьки, є відсутність належних умов і безпеки в регіоні проживання через бойові дії. Частина громадян повідомляє також про погрози помсти і переслідування від проросійськи налаштованих громадян, зазначили в прикордонній службі, повідомляє «УНІАН».

Таким чином, через загрозливу ситуацію, що склалася в Україні, польською стороною було прийнято 299 осіб, з яких 292 громадянина України, 1 громадянин Єгипту та 6 громадян Росії, йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164