Троє громадян України, що постраждали в ДТП у Польщі, залишаються у польських лікарнях.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на генерального консула України у Кракові Віталія Максименка, зазначивши, що стан двох найбільш важко травмованих жінок залишається важким, але стабільним».

За його словами, вчора з лікарні виписали ще одна українку, яка отримала більше психологічні, ніж фізичні травми. Вона стала другим пасажиром мікроавтобуса, що вже залишили Польщу.

Як сказав Максименко, правоохоронним органам уже вдалося ідентифікувати всіх жертв аварії, і тіла загиблих будуть доставлені додому найближчими днями.

«Ми думаємо, що в середу-четвер вони всі уже будуть в Україні», - сказав він.

Генконсул зазначив, що польська влада надала психологічну підтримку родичам загиблих, які прибули до Польщі для впізнання близьких, і самим потерпілим. «Психолог, який працював з ними, розмовляв українською», - зазначив він. Крім того, польська сторона надала безкоштовне житло, забезпечила їх триразовим харчуванням і покриє частину витрат на доставку тіл загиблих в Україну.

Транспортування загиблих забезпечить Івано-Франківська облдержадміністрація.

Генконсул повідомив, що аварія забрала життя чотирьох жінок і трьох чоловіків віком від близько 30 до 50 років. Серед загиблих - 41-річний водій мікроавтобуса.

Як повідомляв ForUm, 5 червня в Польщі на автомагістралі А4 сталося зіткнення мікроавтобуса з українськими номерами та автомобіля дорожньої служби. Постраждали 12 пасажирів українського мікроавтобуса та один працівник дорожньої служби. Семеро українців загинули на місці ДТП, а п'ятеро були госпіталізовані. Всі жертви аварії є мешканцями Івано-Франківської області, які працювали в Чехії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246