На території Калінінградської області під керівництвом командувача військ Західного військового округу розпочалося навчання з військами (силами) Балтійського флоту, Повітряно-десантних військ і Військово-повітряних сил Росії.

Як повідомляє прес-служба Міноборони РФ, навчання проходить одночасно з міжнародними навчаннями «Saber Strike-2014» і «Baltops-2014», які стартували в Європі.

«Кількість залучених до навчань у Калінінградській області сил і засобів Міноборони Росії можна порівняти з кількістю особового складу, озброєння та військової техніки, задіяних у прикордонних навчаннях, що проводяться країнами НАТО», - заявили у відомстві.

Корабельні угруповання різнорідних сил флоту забезпечать охорону держкордону РФ, захист морських комунікацій, виконають пошук і знищення підводних човнів та надводних кораблів умовного противника.

З'єднання протиповітряної оборони Балтійського флоту і військ Повітряно-космічної оборони організують протиповітряну оборону районів проведення навчання в морі та пунктах базування.

У рамках навчання буде відпрацьовано питання оперативного перекидання літаками військово-транспортної авіації ВПС Росії підрозділів Псковського з'єднання ПДВ на полігони Калінінградської області з виконанням практичного десантування.

Підрозділи ПДВ відпрацюють спільні дії зі з’єднаннями морської піхоти Балтійського флоту для захисту узбережжя від висадки морського десанту умовного супротивника, а також з блокування та знищення незаконних збройних формувань умовного противника.

Вогневу підтримку дій підрозділів ПДВ і морської піхоти з повітря здійснюватимуть винищувачі-бомбардувальники Су-34 і вертольоти Мі-24 1-го командування ВПС і ППО, які перебазовані в Калінінградську область з центральних регіонів Російської Федерації.

Бомбардувальники далекої авіації Ту-22М3 виконають серію тренувальних польотів над акваторією Балтійського моря з відпрацюванням питань повітряного патрулювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71