Кабінет Міністрів України ліквідував Академію військово-морських сил ім. П.С. Нахімова у Севастополі і Військово-морський коледж старшинського складу академії.

Відповідну постанову №163 від 4 червня опубліковано на сайті уряду.

Документом передбачено також створення факультету військово-морських сил Одеської національної морської академії на базі кафедри військової підготовки академії ім. Нахімова та відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії.

«Ад'юнкти, курсанти, студенти, в тому числі ті, що навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, військовослужбовці військової служби за контрактом рядового, сержантського та старшинського складу, які навчаються за заочною формою навчання, Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова (м. Севастополь) продовжують навчання в Одеській національній морській академії», - визначається постановою.

Курсанти Військово-морського коледжу старшинського складу продовжують навчання в Морехідному коледжі технічного флоту Одеської національної морської академії.

Нагадаємо, заступник головнокомандувача ВМФ РФ заявив курсантам, що розпорядженням президента РФ «20 березня відтворено Чорноморське вище військово-морське училище імені Нахімова».

21 березня в Академії військово-морських сил України ім. Нахімова у Севастополі після підняття російського прапора група курсантів заспівала Державний Гімн України.

26 березня заступник міністра оборони України Леонід Поляков заявив, що курсантів Академії військово-морських сил імені Нахімова в Севастополі, які не підтримали перехід установи до складу нового училища РФ, переведуть в Одеську національну морську академію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141