Президент України Петро Порошенко доручив створити коридор для мирного населення, що хоче залишити території проведення антитерористичної операції.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, про це Президент сказав у ході зустрічі з керівниками Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Для недопущення нових жертв у районі проведення антитерористичної операції Президент України доручив керівникам силових відомств створити всі необхідні умови для мирного населення, яке хоче виїхати», - наголошується в повідомленні.

Порошенко також доручив уряду взяти на себе організацію перевезення людей та заходів з медичного обслуговування і розгорнути мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням та медикаментами.

Місцеві державні адміністрації за участю органів місцевого самоврядування повинні разом із Кабінетом Міністрів розмістити громадян, які прибувають з району антитерористичної операції.

Нагадаємо, 13 квітня Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

14 квітня в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов затвердив рішення РНБО. Текст рішення не оприлюднено, він утримується під грифом секретно.

Після Великодня була відновлена активна фаза АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом