Партія «Єдина Осетія», за попередніми даними, перемогла на минулих у неділю в Південній Осетії на виборах у парламент. Після підрахунку 100% голосів, вона набирає 43,10%, повідомила голова Центрвиборчкому Белла Плієва.

На другому місці партія «Єдність народу», яка набрала 13,24%, за нею йде Народна партія з 9,09%, третє місце у партії «Нихас» - 7,47%, сказала голова ЦВК.

Вибори у парламент Південної Осетії пройшли відповідно до міжнародних стандартів, заявив президент невизнаної республіки Леонід Тібілов. «Ми переступили через черговий політичний кордон і обрали вищий орган законодавчої влади, продемонструвавши високий рівень політичної культури», - сказав він, коментуючи підсумки виборів, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Завдань багато, їх треба вирішувати спільно», - зазначив Тібілов, додавши, що виконавча влада «продовжить початі разом із парламентом два роки тому реформи».

Лідери політичних партій Південної Осетії також вважають, що вибори відповідали нормам місцевого та міжнародного законодавства. «Я вважаю, що вибори пройшли чесно, люди мали можливість вільно висловити свою думку. Не обійшлося без дрібних порушень, але вони не мають значення», - сказав лідер партії «Єдність народу» Володимир Келехсаєв.

«Вибори пройшли без серйозних порушень виборчого законодавства. Відносно низька явка пов'язана з тим, що народ уже не вірить нікому, він розчарований і втомився від соціальної нестабільності», - вважає лідер Народної партії Олександр Плієв.

«Вибори пройшли спокійно. Були зафіксовані незначні порушення, зокрема виявлено кілька бюлетенів без печатки ЦВК. Загалом усе було прозоро: на дільницях були представники всіх партій, невикористані бюлетені були знищені», - сказав лідер партії «Нова Осетія» в. о. глави МЗС Давид Санакоєв.

Партія «Єдина Осетія» обіцяє виконати всі передвиборні обіцянки, заявив її лідер, в. о. глави МНС Анатолій Бібілов. «Ми маємо намір вести жорстку боротьбу з корупцією, зайнятися розробкою законодавства щодо розвитку економіки Південної Осетії», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, «Єдина Осетія» готова докласти всіх зусиль, щоб виправдати «головні сподівання виборців - якнайшвидше повернення Південної Осетії до складу РФ». «Ми не відкладаючи в довгий ящик, відразу починаємо над цим працювати», - заявив Бібілов.

Він позитивно оцінив хід передвиборної кампанії і голосування, зазначивши, що були дрібні порушення, які не вплинули на підсумки виборів. «Крім того, я не вважаю, що явка на виборах була низькою», - додав лідер партії, що перемогла.

У парламент Південної Осетії нового скликання увійдуть чотири партії: «Єдина Осетія», отримує 20 депутатських мандатів, «Єдність народу» - шість, Народна партія і «Нихас» отримають по чотири місця.

Остаточні підсумки виборів будуть оприлюднені протягом п'яти днів, після чого протягом двох тижнів відбудеться перше засідання парламенту нового скликання. На ньому планується обрати спікера законодавчого органу влади.

У виборах брали участь дев'ять політичних партій.

Парламент невизнаної республіки Південна Осетія складається з 34 депутатів, що обираються за пропорційною системою терміном на п'ять років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34