Уряд Японії прийняв рішення про виділення термінової грантової допомоги для підтримки переселенців з АР Крим та східних областей України у розмірі 26 мільйонів японських єн (приблизно 270 тисяч доларів США) через Дитячий фонд ООН (UNICEF) та Міжнародну федерацію товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IRFC).

Про це повідомили в Посольстві Японії в Україні, зазначивши, що відповідне рішення прийнято вчора, 6 червня, передає «УНІАН».

Повідомляється, що грантова допомога в розмірі 120 тисяч швейцарських франків буде надана через Міжнародну федерацію товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IRFC) на придбання та доставку 400 наметів для надзвичайних ситуацій, які допоможуть 2000 осіб отримати тимчасовий притулок.

Крім того, грантова допомога в розмірі 140 тисяч доларів США буде надана через Дитячий фонд ООН (UNICEF) для 3000 людей щодо запобігання епідеміям, захворюванням, пов'язаних з неналежними санітарно-гігієнічними умовами, і включає в себе надання гігієнічних наборів, а також інформаційну діяльність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом