Жителі Києва здали для військовослужбовців, поранених у ході антитерористичної операції в східних областях України, 75 літрів крові, повідомляє прес-служби Міністерства оборони.

За даними відомства, на прохання військових лікарів та волонтерів відгукнулися здати кров для військовослужбовців близько 200 осіб.

«Якщо в лютому нормою було 30, максимум 40 донорів за день, то зараз кількість зросла в рази. Станом на 13.00, жителі Києва здали 75 літрів крові. З самого ранку люди стояли в черзі годинами, щоб допомогти військовослужбовцям і здати свою кров», - зазначив підполковник медичної служби Андрій Собченко.

У Міноборони наголосили, що після здачі крові донори також пропонують будь-яку іншу допомогу, цікавляться станом поранених, які прибули із зони проведення АТО, а також намагаються допомогти із забезпеченням лікарських препаратів.

Військові лікарі та волонтери закликають киян здати кров для допомоги пораненим військовим, які брали участь в антитерористичній операції на сході.

Забір крові проводиться щоденно з 9.00 до 13.00 за адресою: м. Київ, провулок Госпітальний, 18. Контактний телефон: (044) 521-84-91.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203