Подолати корупцію в податкових органах можна, створивши прозору систему їхньої роботи і забезпечивши їх новими грамотними кадрами. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, коментуючи заяву міністра фінансів Олександра Шлапака, що зміна керівників місцевих податкових органів не вирішила проблем.

«Все це відбувається, напевно, бо поставлено вибір: замінити всіх або залишити колишніх. Що стосується тих, хто ніколи не працював у владі, - такі люди часто й не хочуть іти у владу. Якщо ж вони і приходять, то у них немає професійних навичок, уміння працювати в цьому середовищі. А ті, хто працювали за корупційної системи на високих посадах, звичайно, будуть пов'язані з корупцією», - пояснив він.

На думку експерта, вихід із ситуації все ж таки є. «Потрібно, щоб нові навчалися. Але поки вони не навчаться, безумовно, будуть помилки і втрати. Це неминуче. Друге - потрібно створити систему, в якій набагато складніше проводити корупційні дії, де менше контролю чиновника за тими чи іншими сферами, можливостей отримувати хабарі», - резюмував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52