Київрада доручила КМДА провести громадські слухання на тему перейменування однієї з вулиць Києва на вулицю Героїв Небесної сотні.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні Київради. Рішення підтримали всі 112 зареєстрованих у залі депутатів.

Під час обговорення винесеного на засідання проекту рішення, яким передбачено перейменувати вулицю Інститутську на вулицю Героїв Небесної сотні, депутати озвучили кілька пропозицій про присвоєння такої назви одній із вулиць міста.

Зокрема, екс-мер Києва Олександр Омельченко запропонував перейменувати вулицю Банкову, оскільки там знаходиться Адміністрація президента, і саме там працюватиме наступний глава держави. На переконання Омельченка, завдяки перейменуванню вулиці Банкової на вулицю Героїв Небесної сотні новий президент розумітиме, яка у нього відповідальність перед народом.

У свою чергу громадський активіст, знавець Києва Владислава Осьмак зазначила, що рішення про перейменування вулиці має бути виваженим і не прийматися поспіхом. Вона наголосила на необхідності провести широкі громадські слухання.

Осьмак також повідомила, що києвознавець Михайло Кальницький пропонує не перейменовувати вулицю Інститутську, а назвати міст над нею, який з'єднує територію біля ТРЦ «Глобус» і Жовтневого палацу, мостом Героїв Небесної сотні.

У свою чергу представники Радикальної партії підтримали ідею Омельченка про перейменування, зазначивши, що «Революція гідності почалася саме на Банковій, а не на Інститутській або на Майдані», і перші сутички, пов'язані з поваленням минулої влади, почалися саме на Банковій.

Депутати від ВО «Свобода» наполягають на тому, щоб була перейменована саме вулиця Інститутська, оскільки там загинуло найбільше людей, і вона освячена кров'ю».

Враховуючи такі різні думки і заклики не приймати поспішних рішень, депутати вирішили доручити КМДА організувати громадські слухання, підготувати за їхніми результатами пропозиції й винести на сесію Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом