На думку Віктора Медведчука, Україні варто звернути увагу на інтеграційні процеси, які відбуваються на сході від її кордонів. Про це йдеться в блозі політика, опублікованому на сайті «Українського вибору».

Після підписання «контракту століття» між РФ і Китаєм про постачання газу на суму $400 млрд експерти заговорили про новий «геополітичний зсув», нагадав лідер «Українського вибору». Формування Євразійського економічного союзу, зміцнення позицій країн БРІКС, співробітництво РФ з Китаєм, Монголією та Японією красномовно свідчать про те, що центри світової торгівлі та економіки зміщуються на Схід.

«У той же час спроба США та ЄС створити найбільшу в світі зону вільної торгівлі, об'єднавши свої ринки й уклавши угоду про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство, зазнала фіаско. Більш того, як показали вибори в Європарламент, об'єднана Європа виявилася не такою вже єдиною: заяви про вихід із єврозони і припинення членства в ЄС звучать все частіше й наполегливіше», - підкреслив Медведчук.

Він упевнений, що Україні варто звернути увагу на інтеграційні процеси на сході від кордонів, оскільки «завдяки» західному вектору інтеграції держава вже підсіла на кредитну голку МВФ і змушена беззастережно виконувати всі умови Фонду».

Приєднання до Євразійського економічного союзу дозволить нашій країні забезпечити економічну стабільність, розвиток виробництва і зростання товарообігу з країнами Об'єднання, стверджує лідер «Українського вибору».

«Інтеграція до ЄАЕС - це скасування експортного мита та єдині умови торгівлі, це притік інвестицій і низькі ціни на енергоносії, це преференції і пільги для вітчизняних виробників. Це розвиток високотехнологічних галузей промисловості - машино-, авіа-, ракето- та суднобудування», - зазначив політик.

Він закликав керівництво країни прагматично і незаангажовано підходити до питання вибору вектора зовнішньоекономічної інтеграції. «Тут немає місця ні політичній кон'юнктурі, ні лобізму, ні геополітичним амбіціям нової влади. Від того, який вектор інтеграції вибере Україна сьогодні, залежить майбутнє країни, майбутнє наших дітей», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33