У червні, згідно з урядовим прогнозом, недонадходження до держбюджету з Донецької та Луганської областей можуть становити 1 млрд грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він сказав у парламенті, виступаючи зі звітом про 100 днів діяльності Кабміну.

«Ситуація надкритична: за травень ми не отримали до держбюджету 422 млн грн. Зокрема, «Донбасенерго» - 24 млн, група «Азов» - 36 млн, АТ «Азот» - 122 млн і т.д. Загалом, доходи від цих областей становлять 23 млрд грн на рік, у середньому за місяць - близько 2 млрд. Ми очікуємо, що в червні ми не отримаємо вже мільярд», - сказав він.

За словами Яценюка, таке недоотримання пов'язане зі складною ситуацією в регіоні, а також перерваним транзитом і постачанням.

«Шахтарська галузь дотується в сумі 34 млрд грн, сума єдиного соціального внеску становить 7,1 млрд грн. Тобто на сьогодні рівень самозабезпечення Донецька становить - 55%, (єдиний соцвнесок - 60%) такі ж цифри і щодо Луганська», - наголосив прем'єр.

При цьому Яценюк заявив, що Україна робитиме все, щоб допомогти жителям регіону і не залишить їх наодинці з економічними проблемами. «Незважаючи на обмежені ресурси, «Укрзалізниці» зазначено купувати все у підприємств Донбасу. Ми розуміємо, що нам доведеться працювати «на склад». Але якщо ми зупинимо постачання - не буде грошей, роботи, додатково 200 тис. робочих місць звільниться. Ми не залишимо Донбас. Це Україна. Українські громадяни. Це наша країна», - резюмував він.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70