Влада повсякчас наступає на старі граблі. Про це кореспондентові Forum'у сказав екс-міністр з питань житлово-комунального господарства, екс-губернатор Донецької області, народний депутат України від фракції ПР Анатолій Близнюк, коментуючи перші сто днів роботи уряду.

«Влада допускає багато помилок, які робилися раніше, - постійно наступає на старі граблі. І це не смішно. У нинішній ситуації немає комплексного бачення стану справ у державі. Постійно йдеться лише про АТО, а конкретних справ немає. Також продовжують порушувати нераціональні політичні питання: в парламенті Ігор Мірошниченко та Ірина Фаріон що роблять, коли депутати російською мовою виступають?! Вони нагнітають ситуацію. Сила дії дорівнює силі протидії - чому вони не хочуть цього зрозуміти?» - сказав він.

Також Близнюк підкреслив, що уряд зобов'язаний забезпечити виплати зарплат, пенсій, соцвиплат жителям сходу. Понад 25 тисяч людей у травні не отримали пенсії, позбавлені коштів для існування. А прем'єр з іронією розповідає, що там неможливо. 72% людей отримують гроші на банківські картки. Держава повинна шукати можливість вирішити проблеми, а не винних», - сказав він.

«Якщо влада продовжить діяти так, як зараз, на сході людей, що підтримують так званих сепаратистів, буде більше. І не треба стверджувати, що всі там хочуть розвалити Україну, самим собі життя поламати. Це не так. Потрібно почути людей, які живуть і хочуть жити в Україні», - резюмував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46