Поліпшення інвестклімату України відбудеться, коли буде знято ризик війни. Про це Forum'у заявила народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Ксенія Ляпіна, коментуючи результати діяльності влади за підсумками перших 100 днів.

«Позитив - визначено правильні пріоритети, і це євроінтеграція. Зусилля на це реально спрямовуються. Щось виходить, щось ні. А дещо - поки імітація, наприклад, експертне обговорення доцільності створення окремих структур чи посад заступників міністрів, віце-прем'єра з питань євроінтеграції. Але я впевнена, що реальна форма буде знайдена», - пояснила вона, і додала, що парламент також активно працює над запровадженням європейських норм у вітчизняне законодавство, і має місце «швидка європеїзація у сфері економіки».

Водночас, за словами нардепа, зробити Україну привабливою для інвестора лише змінами до законодавства не вдасться. «Поліпшення інвестклімату відбудеться, коли буде знято ризик війни. Адже навіть якщо ми створимо вкрай привабливу регуляторну систему, в інвестора все одно будуть застереження», - пояснила нардеп.

Що стосується головних негативів, то Ляпіна вважає ними кадрові призначення і відсутність люстрації. «Кадрові призначення непослідовні, часто незрозумілі і непрозорі. Система люстрації поки не існує і не працює. Зокрема щодо суддів підхід себе не виправдав, і у 80% керівні посади зайняли ті ж люди, яких чесними і кришталево чистими назвати язик не повертається. Без судової системи, що б ми тут не ухвалювали у парламенті, далі рухатися в європейському напрямі ми не будемо», - заявила парламентарій.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49