Міжнародний валютний фонд, як ключовий кредитор України, має намір продовжувати співпрацю з Україною в рамках дворічної програми стенд-бай і розраховує на широкий діалог з новообраним президентом України Петром Порошенком заявив у ході традиційного брифінгу у Вашингтоні глава Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс.

«Хочу нагадати, що пан Порошенко передав Раді директорів відкриті листи про продовження програми співпраці. Ми розраховуємо на розвиток відносин, на спільну роботу з президентом та його колегами в ім'я встановлення стабільності в Україні», - цитує Райс «УНІАН».

Раніше, 2 червня ЦВК оголосила Петра Порошенка обраним президентом України на дострокових виборах 25 травня. Він став п'ятим президентом України в сучасній історії і першим, хто виграв вибори уже в першому турі. Інавгурація новообраного президента відбудеться 7 червня.

Нагадаємо, виконавча рада МВФ схвалила дворічну програму «стенд-бай» для України в обсязі 17,01 млрд дол. США (800% квоти) з негайним наданням 3,19 млрд дол. у межах виключної компетенції Фонду, при цьому наступні виплати залежатимуть від даних оглядів за критеріями ефективності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39