Москва закликає Київ не перешкоджати виїзду біженців з території України. Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

«Терміновим є надання гуманітарної допомоги населенню сходу України, - зазначив дипломат. - Відмова в цьому з боку української влади обурлива, адже йдеться про надання допомоги українським громадянам».

«Обурює реакція українських прикордонників, особливо позиція Турчинова, який збирається закрити кордон на стику Російської Федерації та України, - сказав Лукашевич. - Таким чином, замість того, щоб відкривати кордони для тих, хто хоче піти від військових дій, ці кордони купіруються. Це абсолютно обурливо і неприпустимо», передає «ИТАР-ТАСС».

«Наразі з Донецької та Луганської областей на територію Росії прямує велика кількість біженців і переселенців», - проклав дипломат.

«Російська влада надаватиме їм все необхідне сприяння, - підкреслив Лукашевич. - Закликаємо українську сторону сприяти безперешкодному виїзду біженців з території України».

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав «брехнею» інформацію про відсутність «тисяч біженців» з України у прикордонні області Росії і хоче надати цим регіонам підтримку.

Як раніше повідомляв ForUm, Державна прикордонна служба України заявила, що на кордоні з Росією жоден громадянин України не виявив бажання отримати статус біженця в РФ.

У Держприкордонслужбі зазначили, що російські ЗМІ з посиланням на уповноваженого з прав дитини при президентові РФ Павла Астахова поширюють неправдиву інформацію про тисячі біженців з південно-східної України, яких нібито приймає Ростовська область.

У прикордонній службі України нагадали, що раніше Астахов уже поширював неправдиву інформацію про нібито затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28