Робота Міністерства внутрішніх справ стала провальною. Таку думку кореспонденту Forum'у, коментуючи результати стоденної роботи нової влади, висловив політолог Володимир Цибулько.

«Очевидно, провалена робота МВС. Вона могла би бути організована більш якісно і результативно», - заявив Цибулько.

На його думку, є також проблеми у гуманітарних відомствах.

«Тому що вони завжди фінансуються за залишковим принципом і поки тільки персональна робота міністрів не створює якихось резонансних подій. Я маю на увазі Міністерство освіти, Міністерство культури та Міністерство охорони здоров'я», - сказав експерт.

Водночас він відзначив досить непогану роботу фінансового блоку, зокрема, зв'язку Міністерства фінансів і Міністерства економіки, підкресливши, що деякі претензії можуть бути щодо роботи Центрального банку.

«Щодо НБУ є спірні моменти. Наприклад, тема рекапіталізації банків дуже дискусійна. Думаю, це ще стане предметом дискусії», - резюмував політолог.

Разом із тим, Цибулько акцентував увагу на здатності влади чути волю громадянського суспільства.

На його думку, досить показовою була ситуація з ухваленням закону, що стосується державних закупівель.

«Проте певний елемент недовіри є в частині того, що «закони з великого реанімаційного пакета реформ усе ще залишаються не обговореними. Щодо них не відбувається громадська дискусія», - сказав Цибулько.

При цьому він додав, що основне із зробленого новим керівництвом - це «доведення системи державної влади до певної свідомості».

З успіхів нової влади політолог зазначив також налагодження міжнародних комунікацій.

«По лінії міжнародної співпраці зроблено дійсно великі кроки. Відновлена робота з МВФ, відбувається постійна комунікація з лідерами ЄС, США. Тобто, фактично, найважливіше, що було необхідно для стабілізації держави, закріплення такого певного зовнішнього обода підтримки державної бочки, зроблено. Причому, досить вчасно і якісно», - зазначив він.

У той же час, на його думку, з організацією внутрішнього життя країни є деякі проблеми.

«Одна з них - це постійна гра довкола проекту змін Конституції. Це гра відтягування часу. Вона приносить моральні, фінансові і тимчасові втрати», - підкреслив політолог.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38
Теги